Actueel

Deze (zwarte) komedie is een must voor de buikspieren. Meeleven of medeleven tonen. De lach onderdrukken zal moeite kosten bij deze, op Broadway bekroonde, komedie.

In ‘Hinke Billy’, nemen De Plankeniers u mee naar 1934. Naar het uiterste westen van Ierland.
Daar op het eiland Inishmaan (in het Iers geschreven als Inis Meáin, wat betekent ‘het middelste eiland’) maakt u kennis met de arme,ruwe en eenvoudige eilandbevolking.
Met de wat wereldvreemde zussen Kate en Eileen Osborne die het eilandwinkeltje annex dorpshuis bestieren. Met hun in huis genomen stiefkind Billy ‘hinkebilly’ Claven en met Johnny ‘poteen’ Mike, een van de weinigen op het eiland die kan lezen en er fungeert als zelfbenoemde nieuwsbrenger.
Ook maakt u kennis met Johnny’s oude moeder en leert u de eilanddokter kennen, wiens hoofdberoep veearts is en die de mensen “er bij doet,”
U leeft mee met de ruwe zeebonk Babbybobby en broer en zus Helen en Bradley McCormick waarvan de eerste grof in de mond en de laatste verzot op snoepjes is.

Wat gaat er in hen om als er op een goede dag een filmploeg helemaal uit Hollywood California, USA op bezoek komt naar buureiland Inishmore (in het Iers Inis Mór) om een film te maken over, tsja waarover eigenlijk? Dromen ze van een rol in die film? Van roem en fortuin?
Regie: Dan Segijn.

Maak het mee, 23, 24 of 25 maart 2018. Reserveringsinformatie, klik op agenda

HinkeBilly